door / by HARMONIC SOUNDS - the Association of Sound Therapy

Sound Healer Opleiding 2022

Sound Healer Training Course 2022 - Belgium

Wie zijn we

Nestor Kornblum

Nestor Kornblum is mede-oprichter van de International Association of Sound Therapy (Internationale Vereniging voor Klanktherapie) en is een internationaal erkend klanktherapeut en veelgevraagd boventoonzanger.


Geboren en opgegroeid in Johannesburg, Zuid-Afrika, ontwikkelde hij al van kindsbeen af een fascinatie voor alternatieve geneeswijzen dankzij zijn ouders, die in de vroege jaren 60 pioniers waren in de metafysische en alternatieve beweging in Zuid-Afrika.


Sinds 1995 onderzoekt en beoefent Nestor de traditionele kunst van het boventoon zingen, met vooral aandacht voor de meditatieve en therapeutische toepassingen ervan. Als lesgever heeft hij inmiddels aan duizenden mensen over heel de wereld de techniek van boventoonzang en klanktherapie aangeleerd.

Hij is één van de weinige westerlingen die de ‘deep voice’ techniek beheerst, een vorm van boventoonzang die beoefend wordt door Tibetaanse monniken en door Tuva-zangers in Mongolië. Door deze vorm van boventoonzang kan hij tot 4 noten tegelijkertijd zingen in een bereik van 5 octaven.


Daarnaast bestudeerde hij het werk van Jonathan Goldman over persoonlijke en planetaire frequenties in Boulder, Colorado. Net als zijn vrouw Michêle volgde Nestor de cursus van Fabien Maman, “The Body as a Harp”, en gaf hij tijdens deze cursus ook zelf les (boventoonzang).


Van 1996 tot 1999 studeerde Nestor eveneens energetisch werk bij de Nederlandse helderziende en lesgever Reina Arendson. Hij leerde er hoe je chakra’s en aura’s weer in balans kunt brengen, van op afstand kunt genezen en energieën kunt lezen.

Nestor geeft regelmatig cursussen (in het Engels en in het Spaans) over helen met klank, boventoonzang en klank als een instrument tot persoonlijke en planetaire transformatie. De meeste cursussen vinden plaats in zijn woonst in Spanje, in de ‘Dome’, een grote, speciaal ontworpen ruimte met een spectaculaire akoestiek.

Als expert op het gebied van klanktherapie geeft Nestor regelmatig interviews voor de nationale en internationale radio, televisie en pers.

Hij werkte mee aan een programma over boventoonzang voor de universiteit van Madrid en schreef tal van artikels over klanktherapie, die gepubliceerd werden in Zuid-Afrika, Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Spanje.

Hij doceerde Masterclasses aan universiteiten en muziekscholen in Spanje en Zuid-Afrika. Tevens is hij auteur van het boek  "Overtone Chant, the practical guide", een praktische gids in het Engels, Nederlands, Frans en Spaans met oefenCD.

Samen met zijn vrouw Michêle maakte hij verscheidene CD’s met helende en meditatieve muziek, die alom geprezen worden omwille van hun transformerende, diep ontspannende en helende werking.


Nestor speelt didgeridoo, monochord, tempura, boventoonfluit, mondharp en traditionele percussie. Wellicht het meest opmerkelijke feit uit zijn biografie is dat hij tot zijn dertigste nooit gezongen of een muziekinstrument bespeeld heeft. 

Nestor en Michele traden o.a. al op voor Nelson Mandela, Ama en de Dalai Lama. Hun optredens, lezingen en workshops trekken wereldwijd - van Spanje tot Denemarken, van de Verenigde Staten tot Zuid-Afrika - honderden bezoekers.

Michele Averard

Michele Averard is mede-oprichter van de International Association of Sound Therapy (Vereniging voor Klanktherapie) en is een internationaal erkend klanktherapeut en singer/songwriter.


Ze werd geboren in Londen, Engeland. Gezien haar vader acteur was en haar moeder zangeres/actrice, werd ze reeds op jonge leeftijd aangemoedigd om haar muzische talenten te ontwikkelen. Na haar kunsthumaniora studeerde ze af aan de theaterschool in Conti (Italië).


Tijdens haar kindertijd ontdekte Michele reeds de helende kracht van haar eigen stem en na haar studies werd ze singer/songwriter. In 1989 vormde ze een soul-/rockband en later nam ze een album op met eigen muziek en songteksten.


Vanuit een spontane interesse voor natuurlijke en alternatieve therapieën besloot ze omstreeks 1994 om de therapeutische mogelijkheden van klank verder te onderzoeken.

Ze hielp mensen om hun eigen klank te ontdekken en de verbinding  met hun energetische lichaam (electromagnetisch veld) te herstellen. Vanuit een diepe, intuïtieve wijsheid voelt ze aan wat mensen nodig hebben om zich ‘in tune’ te voelen met zichzelf en hun omgeving.

Gedurende drie jaar studeerde ze energetisch werk bij de Nederlandse helderziende Reina Arendson. Ze leerde hoe je chakra’s en aura’s weer in balans kunt brengen, vanop afstand kunt genezen en energieën kunt lezen. Tijdens dezelfde periode vervolmaakte ze zich eveneens in reflexologie en craniosacrale therapie (aan de Europese School voor Craniosacrale Therapie).


Tijdens de cursus van Fabien Maman, ‘The Body as Harp’ (Het Lichaam als harp), leerde ze o.m. over de toepassing van stemvorken op de drukpunten op het lichaam en raakte ze vertrouwd met vele andere helende technieken gebaseerd op klank, kleur en beweging.


In de voorbije jaren gaf ze cursussen voor kinderen waarbij ze hen vertrouwd maakte met klank, energie en muzikale improvisaties. In haar workshops voor vrouwen eert ze de vrouwelijke kracht en werkt ze met verscheidene klanktherapeutische technieken om emotionele en psychologische blokkades uit de kindertijd te helen.

In 2011 startte ze met vriendinnen het a capella ensemble Voces de Gaia waarmee ze heilige liederen en ‘chants’ van over heel de wereld brengt.

Eind 2012 kwam haar boek, een cumulatie van haar ervaringen,  "13 steps for freeing the healing voice" uit in het Spaans en Engels. 


Michele geeft cursussen over heel de wereld, voornamelijk in ‘The Dome’ bij haar thuis aan de Costa Blanca. Ze biedt ook individuele healingsessies met Tibetaanse klankschalen en andere instrumenten.


Samen met haar man, Nestor Kornblum, bracht ze meerdere CD’s uit. Michêle speelt gitaar, tambura, monochord, traditionele indiaanse fluit, Tibetaanse klankschalen en andere akoestische instrumenten.

Thuis in Jezelf


Stefan en Mieke zijn al meer dan 10 jaar de vaste contactpersonen voor Nestor & Michele in België. Zij verzorgen de praktische ondersteuning bij hun activiteiten hier in België.


Zij hebben natuurlijk ook hun eigen activiteiten. Meer daarover lees je op www.thuisinjezelf.be